De Gule Spejdere - Frie Fugle

Beskrivelse

Organisationens navn er De Gule Spejdere i Danmark med binavnet Baden-Powell Spejderne i Danmark. Korpset er en børne- og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende idé.

Korpset søger at skabe et spændende og udviklende miljø for børn og unge, hvor der lægges vægt på praktiske og handlingsprægede færdigheder. 

De Gule Spejdere i Danmark blev dannet i 1984 af en gruppe ledere, som brød ud fra andre spejderkorps, fordi spejderarbejdet her efter deres mening havde fjernet sig for langt fra sit oprindelige grundlag og ikke tilbød tilstrækkeligt til at kunne fastholde børnenes og de unges interesse.

De Gule Spejdere er et upolitisk og ikke-religiøst spejderkorps, som har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden.

Til forskel fra andre spejderkorps, har de Gule Spejdere en lokal styret og ledet spejdergruppe, som suverænt planlægger og gennemføre et arbejdsprogram. Det er derfor meget nemmere at tilpasse arbejdet til lokale forhold, ligesom engagementet oftest er større, når man selv er igangsætter.

De Gule Spejdere dyrker det traditionelle spejderarbejde og lægger stor vægt på de grundlæggende idealer for spejderbevægelsen:

Friluftsliv, kammeratskab, samarbejde og hjælpsomhed. Udover at bibringe børnene en lang række praktiske færdigheder skal spejderlivet hos De Gule Spejdere udvikle deres forståelse og ansvar for medmennesker, miljø og samfund.

Det er ikke et mål i sig selv at alle teknisk skal være super-dygtige spejdere. Derimod er det et vigtigt mål at gruppen trives og fungerer, og at hver enkelt opøves i samarbejde og tolerance.

Kontaktoplysninger

De Gule Spejdere - Frie Fugle

Kirkevænget 7

5471 Søndersø

Tlf.:

Email:ulla-bulla-bum-bum@hotmail.com

Hjemmeside:www.friefugle-gulspejder.dk

CVR nr.:29247986

Aktiviteter

Kort

Kontaktperson